maanantai 17. marraskuuta 2014

Kotoilua

Siitä onkin hetki, kun olen viettänyt koneella aikaa. Kyse ei todellakaan ole mistään kiireisestä elämänvaiheesta, vaan puhtaasti laiskuudesta. :-D Kotoilua siis. Kotoilun voi käsittää puuhasteluna DIY-projektien parissa, tai sitten vain puhtaasti pesimisenä. Itse olen keskittynyt jälkimmäiseen. Olohuoneeseen on hankittu piristykseksi talveen sopivat tekstiilit, keittiön juomalaseja on uusittu ja joulukoristieita otettu esille. Ihan parasta!
Kaivoin kaapista esille muutaman vuoden vanhan, laakean shampanjacoolerin, joka on toiminut lähinnä kukka-asetelmien alustana. Nyt sinne alkavat pikkuhiljaa löytää tiensä isot, lasiset joulupallot, ennenkuin joulukuusi saa ne kannettavakseen. Aika on siis mennyt siirrellessä tavaroita paikasta toiseen. :-)
Kotoiluun kuuluu olennaisena osana lukeminen. Tällä hetkellä sohvan vierestä löytyy David Nichollsin Yhtämatkaa. Pitää oikein muistaa rauhoittaa illasta aina hetki hyvän romaanin lukemiselle,  koska muutoin sitä herkästi jatkaa pikkuasioiden kanssa järjestelyä. Ehtiihän sitä myöhemminkin.
Edessä on kuitenkin ns. kiireistä jouluvalmistelua, mutta ehkä senkin voisi ottaa laiskottelun kannalta. Pitäisi-ajattelun sijaan voisi kokeilla saada-lähestymistapaa. Saan alkaa laittaa pikkuleipiä ja pipareita. Saan alkaa miettiä joululahjaideoita. Saan alkaa suunnitella aattoiltaan jotain hyvää syötävää.
Suosittelen saada-ajattelua kaikille. Se vähentää stressiä, jos sellaista on liikkeellä ja lisäksi se tekee laiskottelusta vieläkin hauskempaa. Laiskotellessakin siis saa tehdä mukavia asioita valmiiksi. Ihanaa viikonalkua!


Kuva:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita