maanantai 15. joulukuuta 2014

Joululahjavalvojaiset ja suunnittelua


Jos jostain voi orastavassa kurkkukivussa olla tyytyväinen, se on se että jouluun on vielä viikko ja ehtii kipuilla tässä flunssanpoikasen alta pois. Siihen auttaa tietysti kuuma juotava, pikkuherkut ja joulupaperin rapistelu.
Järjestin eilen illalla pienet joululahjavalvojaiset. Silmät olivat hiukan ristissä, mutta niin vaan saatiin lahjoja jo pakettiin ja kuumaa glögiä kurkusta alas. Glögin kaverina oli lumimanteleita ja lusikkaleipiä, joita tein lauantai-iltapäivänä. Laitankin muuten sen ohjeen teille tähän, koska mielestäni lusikkaleivät ovat mainio vaihtoehto piparkakuille. Minulla ainakin alkaa olla hyvä hetki joulunalusviikolla pitää pieni tauko piparkakuista. Lusikkaleipiin sain hitusen uutta makua lisäämällä raastettua sitruunankuorta taikinaan. Muutoinkin tuo ohje on vähän oma aikaansaannokseni, mutta se toimii. :-D Osaan laiton täytteeksi lemoncurdin ja osaan perinteisen vadelmahillon. Mums!

Lusikkaleivät:

200 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1/2-1 rkl raastettua sitruunankuorta (miten vahvaa haluat)
1 1/2 tl vanilijauutetta
1 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja

Täytteeksi hilloa tai marmeladia ja päälle sokeria.

Kiehauta rasva kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Älä anna sen tummua, jottei taikinaan tule mustia pilkkuja. Kun vaahto on laskeutunut, kaada rasva kulhoon ja lisää sokeri. Anna seoksen jäähtyä. Lisää joukkoon sitruunan kuori ja siivilöi mukaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Viimeiseksi voit lisätä vanilijauutteen. Muotoile taikina lusikan avulla pikkuleiviksi pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 8-10 minuuttia. Anna puolikkaiden jäähtyä ja liimaa ne yhteen valitsemallasi täytteellä. Lopuksi lusikkaleivät voi kieritellä hienossa sokerissa.

Joululahjavalvijaisiin kuului myös itse pakettien tekoa, vaikka tarjoiluista nauttiminen olikin oleellinen osa illan kulkua. :-D Löysin kirjakaupasta vanhanaikaisia kiiltokuvia ja ajattelin tänä vuonna koristella joulupaketteja myös perinteisillä enkelikuvilla. <3 Sööttiä! Kaapista löytyi vielä punaista silkkinauhaa, mutta se loppui kesken. Pitää siis hankkia viikolla lisää paketointitarvikkeita. Viikon puhdelistaan kuuluu myös jouluruokien valmistelua. Vaikka pääsemmekin aattona lähes valmiiseen pöytään, ajattelin viedä mukanani viemisiksi saaristolaisleipää, itsegraavattua kalaa ja taatelikakkua. Joku ihana jouluinen jäädykekin olisi kiva laittaa pakkaseen, koska täytyyhän välipäivinäkin herkutella. :-D Ihanaa viikkoa sinulle ja vielä viimeistä jouluhypetystä. :-D




Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita