tiistai 6. tammikuuta 2015

Vinkkiä vapaapäiväläiselle


Aika kiva ilma ollut, eikö? Muista ihmeessä ulkoilla aina, kun löytyy sopiva rako. Se tuulettaa ihon ja kehon lisäksi mieltä. Olen todistanut tuon asian itsellenikin useampaan kertaan viime päivien aikana. Ihanaa, kun lumi taas peittää maan. <3 Tälle viikolle mahtuu superstressausta uuden elämänvaiheen käynnistymisestä, joten ulkoilu ja sen tuoma rentous tulevat tarpeeseen.
Koska vietän viimeistä kotiviikkoa vähään aikaan, olen ajatellut tunkea päiviin mahdollisimman paljon hyvää mieltä ja puuhaa perheen kesken. Oikeastaan meillä ei ole mitään ns. pakollista toimintaa koko tammikuun aikana, kun kaikki ovat lomalla, joten aika tuntuu kerrankin matelevan. Ihanaa! Kuinka moni tunnistaakaan arkiviikolta tunteen, että ennenkuin silmänsä on saanut kunnolla edes tässä pimeydessä auki, on jo ilta? Osansa ajasta vie tietysti Viisivuotiaan harrastustoiminta, joka on jo palannut joulutauoltaan, mutta mahtuu sekaan muutakin. Kurvasimme eilen pikaisesti dinnerille puolison kanssa ja suunnitelmissa on mennä yhdessä koko perheenkin kanssa antamaan ravintolakasvatusta tällä viikolla. :-D On myös mukavaa tehdä itselle mieluisia juttuja ihan vain omassa seurassaan. Kunhan vaan pakkanen hiukan antaa periksi, suuntaan ehdottomasti lisää ulkoilemaan, sekä uimaan! Sitä en olekaan harrastanut ainakaan vuoteen. Nyt kun muu liikunta on tässä raskaudessa kiellettyä, tuo uiminen voisi olla hyväkin juttu.
Aion antaa mielelle ja silmille virkistystä myös kauniiden maisemien ja raittiin ilman lisäksi. Suuntaan itse lähipäivinä Kuusisaareen Diedrichsenin taidemuseoon katsastamaan Edward Munchin Elämän tanssi-näyttelyn. Tarkoitus on ollut mennä tuonne jo aikaisemmin, mutten ole syksyn aikana ehtinyt. Vielä kuitenkin vierailu on mahdollista, sillä näyttely on Kuusisaaressa helmikuun alkuun saakka. Lisäksi ajattelin käydä katsomassa Ateneumissa Sibelius ja taiteen maailma-näyttelyn. Tuota näyttelyä on aikaa mennä katsomaan aina maaliskuun lopulle saakka. Itsekseen näyttelyissä vaeltaminen ja ohessa kahvikupin juominen on yksi parhaimpia juttuja rentoutumiseen.
Viikon aikana ehtii vielä muutakin,  mutta tuossa ainakin osaa omista suunnitelmistani. Tänään aloitamme päivän kuitenkin läheisen synttärikahvittelulla ja iltapäivän hot dog-kutsujen fiilistelyllä, joten otetaan kulttuuri sitten viikon loppupuolella. Ihanaa ja kirpakkaa pakkaspäivää!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita