perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kakku päältä kaunis

Onko jollain muullakin taipumus keräillä keitto-ja varsinkin leivontakirjoja, vaikka netti on pullollaan ihania ohjeita ja kuvia? Minulla tämä heikkous on läsnä ja käy fyysisesti ilmi notkuvina hyllymetreinä. Tämän hetken suosikit ovat erilaiset kakkukirjat. Varmaan osittain se johtuu lähimenneisyydessä olleista lastensynttäreistä, mutta onhan noita upeita luomuksia muutenkin ihanaa katsella. Vielä ihanampaa niitä olisi tehdä useammin, mutta ongelmaksi muodostuu se, että syöjiä ei tahdo riittää, mikäli laittaisin kakkutehtaan pystyyn. 
Jos kirjojen sijaan tykkäät surffailla kakkuja ja leivonnaisia netistä, niin ihania ohjeita löytyy ainakin täältä ja täältä. Baking Instinct-blogilla on myös aivan hurmaava Pinterest-galleria, joten käy kurkkaamassa. Lisäksi olen itse surffannut ahkerasti täällä ja täällä. Ai juu..vielä täälläkin oli ihania kakkuja. :-)
Onkohan kukaan teistä lukijoista valmistanut koskaan tuollaisia jenkkityylisiä, superkorkeita kakkuja? Tuo Linda Lomelinon kirja pursuaa niitä ja mielenkiinnosta tiedustelisin tuollaisen tekeleen kasaamista irl. Minua arveluttaa kakun koossapysyminen ilman, että taikina on liian kovaa ja kakku siten liian kiinteää omaan makuuni. Täydellisen kakun kun kuuluu mielestäni olla sopivan pehmeä, kostea ja kuitenkin napakka. Myös täytteen koostumuksella on väliä, koska liian kiinteä täyte ei tunnu suussa hyvältä, mutta liian juokseva taas ei pysy hyvännäjöisenä kakkua leikatessa. Hmmph! Kakkupohditaa. Olen itse nimittäin tehnyt aina korkeintaan kolmen kerroksen kakkuja, joissa siis pohjaa nostettu täytekerrosten paksuudella. Olisi mielenkiintoista tehdä myös viiden tai jopa kuuden kerroksen kakku...Kaippa tuloksia on niin montaa kuin tekijöitäkin. 
Ihanaa viikonloppua kakkukuvien parissa ja inspiraatiota netistä. Olisiko tällä kertaa vuorossa pulla vai kakku...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita