maanantai 23. maaliskuuta 2015

Värikästä pikaruokaa

Käykö itsellesi joskus kotona niin, että avaat jääkaapin oven ja mietit oven välissä, mitä ihmettä sitä keksisi syödä? Täällä ainakin. Yleensä suunnittelen kohtalaisen tarkasti, mitä päivän ateriat sisältävät, mutta joskus suunnitelmat muuttuvat tai sitten muutoin vain päässä lyö ns. tyhjää.
Maailman helpoin kotonaolevan lonas on lämmin kasvissalaatti. Sellaiseksi voi oikeastaan nimittää lähestulkoon mitä vain lämmitettyä kasvislisäkettä. :-) Itse tykkään heitellä pannulle kaikenlaista, mitä kaapista sattuu löytymään. Viikonloppuna tein itselleni pariinkin kertaan aterian pannulla kasviksista. Toisella kerralla päälle lisättiin vielä loppuvaiheessa viileät avocadopalat, koska mielestäni lämmin avocado on...ei niin hyvää.
Eiliseen versioon, jota muuten myös Nekkuli söi oman pasta-annoksensa lisäksi, kuului babypinaattia, porkkanasuikaleita, fetajuustoa, cashewpähkinöitä ja kirsikkatomaatteja. Oma järjestykseni on, että tomaatit ja juustot menevät sekaan viimeisenä, jotta ne jäävät kiinteiksi ja maukkaiksi. Lisäksi hiukan sormisuolaa ja mustapippuria, rosmariinia ja basillikaa. Nam! 
Kasvikset kannattaa haudutella tasaisella lämmöllä ja alun huuhtelun jälkeen kuivata hyvin, jotteivat ne ui vedessä pannulla. Niistähän irtoaa muutoinkin tosi paljon nestettä. 
Seuraaavalla kerralla mukaan täytyy laittaa kesäkurpitsaa, punasipulia tai vaikka omenaa. Mahdollisuuksia kun on niin monta kuin kokkeja. Ja pähkinöillä sekä juustolla mukaan saa vähän tekstuuria.
Tällaista pikaruokaa siis täällä nautittiin viikonloppuna. Ja juu...niitä värejä lautasella! Eikös se ole niin, että mitä värikkäämpi ruoka, sen parempi niin keholle kuin mielelle.

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita