maanantai 7. heinäkuuta 2014

Chaplin

Päivää viikkoon! "Menovinkki" tälle viikolle, mikäli olet pääkaupunkiseudulla liikenteessä ja sinulla on hetki ns. omaa aikaa. Käy ihmeessä fiilistelemässä menneen ajan hurmosta ja elokuvaa Helsingin taidemuseossa Chaplin kuvissa-näyttelyssä. Kyseessä on ihana pakomatka viime vuosisadan alkuun ja elokuvan syntyyn, sekä yhden lempinäyttelijöistäni elämäntyöhön. Näyttely on ollut auki helmikuusta asti ja nyt alkaa sen viimeinen viikko. 
Itse pääsin livahtamaan arkihommeleista näyttelyyn lauantaina ja otinkin itselleni kaupunkipäivän oikein isolla sylillä. Aurinkokin oli puolellani, kun päätin nauttia hetken itseni seurasta ennen viikonlopun muuta hulinaa. Asiaan kuului tietysti kahvi ja kakkupala sekä pientä kaupoissa luuhaamista, mutta tärkeintä oli tuo näyttely ja sen antama levollinen fiilis. Chaplin on ollut minulle varmaan poikkeuksellisenkin paljon ja aikaisin läsnä elokuvan kautta, koska perheessämme tallennettiin vhs-kaseteille vanhoja leffoja. :-D Muistissa ovat  Parrasvalot, Ritari Siniparta, Kultakuume, Diktaattori, Honkongin kreivitär.... ja ennen kaikkea Kulkuri-hahmo. 
Olen viehtynyt Chaplinin elokuvissa kaiken muun ohessa niiden yhteiskunnallisuuteen ja kantaaottavuuteen. Vaikka kyseessä olisi vaikeakin aihe, saadaan se katsojalle viestitettyä joko suoraan kepeän komedian kautta tai rivien välistä esimerkiksi loistavalla mimiikalla. Monet elokuvissa käsiteltävistä aiheista eivät ole nykymaailmassakaan kovin vieraita, joten uskon Chaplinin elokuvien olevan ikuisia ja saavan uusia katsojia pitkälle tälläkin vuosituhannella. Jos siis sinulla on aikaa, niin piipahda tuolla Helsingin taidemuseossa Tennispalatsissa vilkaisemassa nuo valokuvat ja filminpätkät.
Retki alkoi Erottajan Kakkugalleriasta. :-D Minkä ihminen luonnollen mahtaa. Sitruunamarenkikakkua ja cappucino. <3


Kiiruhda pian, aikaa piipahtaa Tennariin on ensi sunnuntaihin asti.


Chaplinin poika-elokuva, jonka myötä Chaplin tunnustettiin vakavastiotettavaksi taiteilijaksi. Ensimmäinen kokopitkä Chaplin-elokuva vuodelta 1921 oli arvostelumenestys. Elokuvan juoni on karu, mutta kaunis ja yhdistelee taitavasti komediaa, sekä vakavampia aiheita.
Tässä ei niin kovin vakavana. :-D Huomaa kaupunkitassuiluun sopivat espadrillokset Macarenalta. Huipputyylikästä!
Dress: Mbym
Bag: Chloé
Shoes: Macarena
Parrasvalojen klovni Calvero pyyhkii naamiotaan. Jotenkin vakavammat aiheet Chaplinin elokuvissa näköjään vetoavat minuun, vaikka kyseessä onkin maailmankuulu koomikko. Mutta eikös vanha totuus ole, että koomikot ovat itseasiassa aika traagisia hahmoja siviilissä....

Tässä siis lyhyesti viikonlopun kuulumisia ja fiilistelyjä. Sain itsekkäästi nauttia itseni seurasta ja voin kertoa, että se tuli ihan tarpeeseen. :-) Jaksan olla taas vireessä pitkään ihanan kaupunkiloman, omien ajatusteni kanssa vietetyn hetken ja aurinkoterapian jälkeen. Huomiseen!

Kuvat:
FashionHunny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita