torstai 9. lokakuuta 2014

Lomamuistoja 1/ who knows...

Muutama sananen ja vinkki siis viime viikon reissusta. Tarkoitus ei ole tehdä mitään syväanalyysiä lasten kanssa matkaamisesta Euroopassa, mutta jos nyt satut kulmille, niin näillä konsteilla me taitoimme matkaa...
Matkassa oli kaksi aikuista ja kaksi lasta, joten olimme varanneet Nizzan läheltä asunnon ja lentokentältä auton helpottamaan kulkemista. Laskeuduimme tullessamme Nice Cotê d'Azurin kentälle terminaaliin yksi. Autovuokraamo sijaitsee terminaalin 2 yhteydessä, mutta terminaalien välillä sukkuloi yhteysbussi, joten kulkeminen on kohtalaisen vaivatonta. Lastenistuimet saa varattua suoraan autoa vuokratessa ja istuimet olivat ikäluokkaan sopivat. Pikkuiselle oli pienempi Isofix-kiinnitteinen härveli ja Viisivuotiaalle Recaroa vastaava, penkin päälle asetettava systeemi. Eli kaiken kaikkiaan, hyvin turvallisella ja kotoisalla mallilla matkustettiin tien päällä.
Reissasimme päivittäin Nizzan keskustassa ja kaupunkia ympäröivissä kohteissa. Yksi lemppareista oli Nizzasta luoteeseen sijaitseva Valbonne. Kaupunki on todella kaunis ja täynnä ihania pieniä ravintoloita ja pikkukaupoja. Kaupunkiretkeltä löytyi söötti, provence-kankaita myyvä liike ja tietysti lelukauppa. :-)

Joku sai soman mekon ja käsilaukun. <3
Vietimme myös yhden aamupäivän Nizzan vanhassa kaupungissa, lounastaen vanhan kaupungin torin laidalla. Torilla myydään päivittäin kukkia, saippuoita, vihanneksia, hedelmiä ja matkamuistoja. Kojujen reunoja kiertävät ravintolat ja kahvilat. Kätevää lasten kanssa liikkuessa on, että autohalli Cours Saleya sijaitsee aivan torin alapuolella, ja hissi nousee suoraan torikojujen viereen.  Muutoinkin halliparkkeeraus on kätevää Nizzassa. Kadut ovat kapeita, joten vuokra-autoa ei tee mieli jättää kolhittavaksi. Halliparkkeeraus on kohtalaisen edullista, ainakin jos vertaa Helsingin keskustan hintoihin. Lisäksi Nizzan alla on aina tilaa ja halleja on kokonaisuudessaan 22 kpl. Käytimme itse Saleyan hallin lisäksi Palais de la Mediterrainnee- ja Palais de Massenan- halleja. Molemmat ovat uudenaikaisia ja siistejä paikkoja jättää auto ja lisäksi esteettömyys on kohtalaisen hyvin otettu huomioon. (Meillä Suomessahan on esteettömyys poikkeuksellisen hyvin otettu huomioon, joten olemme tottuneet hyvään. :-) ) Näistä halleista pääsee hisseillä rattaiden kanssa helposti niin Rue Massenalle, kuin Place Massènallekin.
 Ihania macarons-saippuoita torilla. Nam!
Kauppatoripäivän päätteeksi ajoimme vielä katsomaan Madame de Ephrussi de Rotschildin museota Sait-Jean-Cap-Ferrathan. Pikkuinen kylä on yksi Rivieran helmistä itäänpäin ajettaessa. Siellä näkemisen arvoinen on Madame Béatrice Ephrussi de Rothschildin huvila, sekä puutarhat. Lapset pitivät erityisesti joka 20 minuutti toistuvasta suihkulähteiden vesitanssista, sekä tietysti kahvilan antimista. :-) Itse olen vieraillut linnassa aikaisemminkin useasti ja voin suositella upeaa botaanista puutarhaa kaikille puutarhafriikeille. Linna on myös toiminut useiden elokuvien kuvauspaikkana. Mm. Alfred Hitchcock kuvasi Varkaiden paratiisin näissä maisemissa. Saman leffan kuvauksissahan Grace Kelly rakastui ruhtinaaseensa ja jätti näyttelemisen. <3
Vietimme aikaa myös Nizzan keskustassa ajellen rannan viehättävässä karusellissa, sekä tietysti hiukan shoppaille ja SYÖDEN. :-) Voin lämpimästi suositella Rue Massenalla sijaitsevaa, Nizzan parhaimpiin lukeutuvaa kalaravintola Boccaciaa. Paikka on ehkä muita ravintoloita tyyriimpi, mutta hinta-laatusuhde on silti loistava! Lounasaikaan päivän menun saa kohtuullisella 26 eurolla, joten se on mielestäni hyvin Nizzan hintoja ajatellen. Ja ruoka, se on paikassa taivaallista! Henkilökunta on myös päivällä hyvinkin lapsiystävällistä, joten ravintola sai tuosta ominaisuudesta lisäpisteitä.

Sellaisia pikavinkkejä, jos satut olemaan matkalla Etelä-Ranskaan. Paljon jäi vielä kuvia ja vinkkejä takataskuun, mutta niistä sitten jatkossa, kun kaipuu iskee. :-) Ihanaa loppuviikkoa sinulle ja palataan pian!

Kuvat:
FashionHunny

3 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita kuvia! Tässähän iskee matkakuume... :)

  VastaaPoista
 2. Kannattaa käydä hakemassa valoa muualta, jos vaan mahdollisuus. Täällä sitä näyttää olevan hiukka rajallisesti. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kannattaa, onneksi on tässä Etelä-Afrikan lentoliput odottelemassa... :) vuoden pimeimpänä aikana suuntaan sinne, mikä on ihan kiva koska en ole kolmeen vuoteen ollut millään talvilomalla.

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita