maanantai 18. toukokuuta 2015

Raakasuklaata ja muutakin tälle herkkulakkolaiselle

Ihanaa viikonalkua! Tänä aamuna aamiaiseksi löytyi pieni pala sitruunaista raakakakkua viikonlopulta sekä raakasuklaakonvehteja, joita valmistin viime viikolla makean nälän yllättäessä. No oli aamiaisella muutakin, mutta vähän myös terveellistä omatekemää. Olen taas vaihteeksi enemmän, kuin ylpeä uskaliaista kokeiluistani! Herkkulakkoni on sitäpaitsi toiminut moitteetta, koska raakaherkkuja ei ole sanktioitu tässä harjoituksessa ja niidenkin kohdalla nauttiminen on pysynyt kohtuudessa.

Valmistin viime viikolla sitä Key Lime Pieta raakakakkuversiona ja menneenä viikonloppuna tein vielä omia kokeiluja. Usein kakkupohjissa on käytetty kuivattuja taateleita tuomassa kiinteyttä ja makeutta. Selattuani erilaisia reseptejä, päädyin itse yhdistelmään, jossa oli hienonnettuja manteleita, mulperimarjoja ja hiukan vettä. Lisäsin mukaan vielä ripauksen ruususuolaa, koska se toimi Key Lime Piessa niin hyvin. Manteli toi pohjaan tarpeellista rasvaisuutta ja kiinteyttä ja mulperi makeutta. Lisäksi pohjasta tuli näin kokonaan pähkinätön, mikä sekin on kivaa vaihtelua. 

Olen muuten ihan hämmästynyt tuosta mulperimarjasta ja sitä tuli lisäiltyä noihin kuvien raakasuklaisiinkin viime viikolla. Lisäksi suklaisiin tuli kuivattuja karpaloita ja kuivattuja mustikoita. Harjoituspaketti suklaan valmistukseen löytyi luontaistuotekaupasta ja olenkin seuraavaksi valmis siirtymään raakamakeistenkin suhteen omiin kokeiluihin.

Hiukan siitä mulperista vielä... Se on todellista superruokaa. Marja sisältää C-vitamiinin, raudan ja kalsiumin lisäksi aimoannoksen antioksidantteja. Lisäksi siinä on runsaasti proteiinia ja kuituja. Ja vielä: se on yksi maailman geneettisesti monimutkaisimmista syötävistä 308 kromosominsa ansiosta, joten ei ihme, että se sisältää niin paljon hyviä ainesosia! Kaiken kaikkiaan se on minulle aika uusi tuttavuus isommassa mittakaavassa ja mielestäni erittäin hyvän makuinen.

En ole mikään supertietäjä raakaravinnon ja -herkkujen suhteen, enkä sellaiseksi pyrikään. Ajoittain on vaan ihan hyvä tarkistaa omaa ruokavaliotaan. Ja herkkulakkoni jälkeen aion edelleen kurvata Ekbergin leipäkaupasta perheellemme ihanat Napoleonit. :-) Nyt vaan meillä on rakkaan Ekbergin kanssa taukoa ja nautimme kotona iltapäiväkahveilla erilaisista herkuista. On ollut mukavaa myös huomata, että kaikki meillä ovat tykänneet niistä täällä. :-) Jopa lapsilta tulee vihreää valoa, eli ts. edes heidän makutottumuksensa ei käy tekosyystä olla kokeilematta jotain uutta. Näitä kokeiluja siis jatkossa lisää...

Kuvat:
FashionHunny


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita