sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pilviselle ilmalle pikkupuuhaa


Hauskaa maanantaita! Pikku vinkkinä DIY kaikkien tyttölapsien äideille. Kaivoin hyllystä Kirsi Etulan ja Sunna Valkeapää-Ikolan kirjan Mekkotehdas (WSOY). Kirja on ilmestynyt jo muutama vuosi sitten, mutta uskoisin sitä löytyvän vielä kirjakaupoista tai ainakin kirjastoista. Ainakin kirjan voi tilata Kirsikan ja Sunnan blogin kautta täältä. Samaisessa blogissa on muutakin ihanaa ompeluvillitystä.
Vaikka kesä on jo mennyt, on tämä kirja mielestäni söpöydessään aina ajankohtainen. Kirjassa näytetään mallien ja ohjeiden kera, kuinka ommellaan mekot, tarjottavat leikkimökkiin ja vielä keppihevosetkin lasten ja miksei omiinkin leikkeihin. :-) Parasta antia ovat hurmaavat mekot, joiden ohjeet ja mallit näyttävät niin herkullisilta, että niitä on pakko alkaa pian toteuttaa. Mekkojen ja lelujen lisäksi ohjeet löytyvät erilaisiin ruusukkeisiin ja somisteisiin koristamaan vaatteita. Onneksi Nekkuli alkaa olla jo pystyasennossa kulkeva kansalainen, joten mekkojen käyttö on helppoa. Kontatessa helma tuppasi jäämään polvien alle sotkuun. :-/
Kirjassa on mallit ja ohjeet pikkutytön mekoille ja myös nukkejen vastaaville. Löytyy ohje myös äidillekin muutamasta mallista. Kankaat ovat helppotöisiä, pehmoisia puuvillakankaita.  Kirjan takana on luonnollisessa koossa kaava-arkki, joten mittamuunnoksiakaan ei tarvita. 
Tällaisia pikkutouhuja ajattelin tähän viikkoon. Ilma on aika pilvinen, joten ompelukoneen huristelulle voisi olla sopiva ajankohta. Hauskaa viikkoa sinulle!

Kuvat:
FashionHunny
(kirjan kuvitusta kirjasta Mekkotehdas)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita