torstai 12. helmikuuta 2015

Kauneutta arkeen

Tuottaako sinulle joskus ongelmia kotitöiden tekeminen? Mielestäni kotipuuhastelu on suurimmaksi osaksi hauskaa ja nautin siitä. Pidän fiiliksestä saadessani nähdä juttujen tulevan valmiiksi, mutta pakko myöntää, että joskus kyllä tökkii ja pahasti. Haluaisin myös tehdä kotihommat täysin omilla ehdoillani ilman, että kukaan vinkuilee jaloissa, osallistuu ehkä viikkaamalla tavaroita oman mielensä mukaan tai keskeyttää tarjoilemalla näkymätöntä kahvia tai teetä juuri sillä hetkellä, kun olen syöttämässä tuplalakanaa mankeliin. :-) Eli varmaan kuten useimmat, tarvitsen työrauhaa!
Todellisuus kuitenkin on, että harvoin sitä on tarjolla, joten mielihyvä kotitöihin on ammennettava jostain muualta. Tähän sopii keinoksi mielestäni tarvittavan söpöt työvälineet. Esimerkiksi joskus on ihan paikallaan uusia patalaput, lautasliinat, keittiöpyyhkeet ja vaikka se silityslaudan päällinenkin. Myös leipominen ja ruuanvalmistus tarvitsevat omat hömpötyksensä aika-ajoin...
Fanitan ruotsalaista Leila Lindholmia hänen jauhopeukalonsa takia ihan yli kaiken. Kotona ollessani tykkään seurata Leilan ruokaohjelmia, minulta löytyy hyllystä hänen reseptiikkansa ja viimeisimpäni olen hommannut hänen stailaamiaan kodinhoitotuotteita täältä. Uusin hankinta on tuo jauhosiivilä helpottamaan leivontaa. :-)
Tykkään Leilan filosofiasta, joka kiteytyy mielestäni hyvin tässä. Tykkään mutkattomasta tyylistä tehdä kaunista ruokaa ja leivonnaisia ja tykkään ehdottomasti kauniista tavasta laittaa esille keittiötä ja reseptejä. Haaveenani onkin täydellinen keittiö vielä tässä lähjivuosina...ehkä haaveeni ei ole ihan mahdoton, kuka tietää. Iso perhehän tarvitsee ison keittiön, eikö?
Jos siis tuntuu, ettei silittäminen oikein nappaa, suihkaise hyvän tuoksuista silitystuoksua tekstiilille, laita musiikkia soimaan, nosta kukkamaljakko näköetäisyydelle ja anna palaa. Hyvillä ja miellyttävillä työvälineillä homma sujuu ja tuntuu aika ajoin ihan mukavaltakin.

Kuvat:
FashionHunnyEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita